Hoe gebruik ik Tarbel-Taric - 27 maart 2024

Maak op een efficiënte manier gebruik van de webapplicatie van de douane en kom zo niet voor verrassingen te staan

Trained ⬤⬤⬤

Kent u het tarief aan invoerrechten en btw dat wordt aangerekend voor de invoer van een welbepaald product uit een specifiek land?
Weet u bijvoorbeeld of u bij de invoer van zonnepanelen uit China rekening moet houden met antidumping- en andere compenserende rechten? En of de invoer van uw koffiebonen uit Colombia onderhevig is aan agrarische elementen?
Kent u bovendien het verschil tussen ‘tarifaire’ en niet-tarifaire maatregelen?

Een antwoord op deze en andere vragen vindt u terug in TARBEL-TARIC. In correlatie met de goederencode verschaft deze webapplicatie van de douane u heel wat informatie.
Zoveel zelfs dat het gevaar bestaat dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Of dat u de nodige gegevens niet op de juiste manier terugvindt of op een correcte manier interpreteert.

Met deze unieke cursus reiken we u hiervoor de oplossing aan.
Van een douanedeclarant of expediteur wordt immers vereist dat hij de werking van TARBEL-TARIC vlot onder de knie heeft.

Door te werken met concrete voorbeelden, wordt u meteen duidelijk hoe TARBEL-TARIC in de praktijk werkt. Uiteraard is er ruimte om met uw eigen voorbeelden aan de slag te gaan.